Ostotarjouslautakunnan ratkaisusuositukset ja soveltamisohjeet sekä vanhemmat ostotarjouskoodit löydät tämän sivun alaosasta.
Ostotarjouskoodin tavoitteena on yhdenmukaistaa julkisissa ostotarjouksissa ja sulautumisissa noudatettavia menettelytapoja Suomessa ja näin edistää näiden yritysjärjestelyjen osapuolten oikeussuojan toteutumista.
Ostotarjouskoodin tarkoitus on myös edistää hyvän arvopaperimarkkinatavan kehittymistä. Varsinaisten suositusten lisäksi ostotarjouskoodiin on koottu kattavasti sellaisia menettelytapoja ja parhaita käytäntöjä, joita voidaan yleisesti ottaen pitää oikeana ja kaikkien osapuolten kannalta kohtuullisena kauppatapana.
Ostotarjouskoodin noudattaminen perustuu osin arvopaperimarkkinalain säännöksiin sekä ns. noudata tai selitä –periaatteeseen. Tämä tarkoittaa, että mikäli ostotarjouksen osapuoli ei sitoudu noudattamaan ostotarjouskoodin suosituksia, tämä on perusteltava.
Ostotarjouskoodin viimeisin päivitys tuli voimaan 1.10.2022. Siinä Ostotarjouskoodin soveltamisala laajeni kattamaan myös monenkeskisessä kaupankäyntijärjestelmässä tehtävät julkiset ostotarjoukset sekä sulautumiset, joissa sulautuvana yhtiönä on suomalainen osakeyhtiö, jonka osakkeet on otettu Suomessa kaupankäynnin kohteeksi säännellyllä markkinalla tai kohdeyhtiön hakemuksesta tai suostumuksella monenkeskisessä kaupankäyntijärjestelmässä.
Ostotarjouslautakunta tulkitsee voimassa olevaa Ostotarjoukoodia ja antaa sitä koskevia ratkaisusuosituksia sekä kannanottoja joko hakemuksesta tai omasta aloitteestaan.
Ostotarjouslautakunta tulkitsee voimassa olevaa Ostotarjouskoodia ja antaa tulkintaa koskevia ratkaisusuosituksia joko hakemuksesta tai omasta aloitteestaan.
Painettuja hallinnointikoodeja voit tilata täältä.